Växthus

Tänk att ha ett litet växthus i trädgården. Inte så mycket för växternas skull utan mest för att kunna sitta och ha det gott. 

Ikväll har mammagänget, som uppstod på BVC när Loppan var 6 veckor, haft dejt i Julias växthus. Omgärdade av fikon- och apelsinträd, kryddväxter, tomatplantor, avokadokärnor på tillväxt och fullt med konservburkar som spirade med gröna små skott fick vi bubbel, laxcarpaccio, tomat- och fetaostsallad, hemgjord pesto och fröknäcke. 


Vi hade lätt kunnat sitta kvar här hela kvällen om det inte varit så att vi hade bokat bord på bistron runt hörnet. 

På bistron kände vi oss inte upplagda för någon tung huvudrätt utan valde att dela en charktallrik, moule & aioli och vit sparris mellan oss. Alldeles lagom. 

Härlig kväll med snack om högt och lågt. Allvar och semester. Mat och dryck. Vi måste ses oftare, det säger vi varje gång. 

Annonser

Taggat:

2 thoughts on “Växthus

  1. Granntanten 2 maj, 2016 kl. 11:11 Reply

    Jag är verkligen toksugen på ett växthus. Nu verkar jag ha fått med hansominte på noterna också. Vi ska fnurla lite under sommaren och ta reda på mer, sen är det nog dags att sätta spaden i backen och gräva en grusgrund. Helst skulle jag vilja ha ett stooort växthus med såntdär snyggt stenfundament, men då snackar vi ett par hundra tusen och så skoj ska vi inte ha. Det jag funderar mest över just nu är om det jag hittat verkligen är ett växthus, för det kallas lusthus, och vad i så fall skillnaden är. Det ser verkligen ut som ett växthus…

  2. /nina 3 maj, 2016 kl. 07:33 Reply

    Jaaaa! Växthus. Vill ha. Nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: