Rent hypotetiskt

eftersom jag tror att de flesta som läser här inte har barnbarn än. Icke-hypotetiskt för dig som ev är där. 

I en situation där du måste ta parti för endera parten, skulle du då inte ta ställning för ditt/dina (omyndiga) barnbarn framför ditt vuxna barn? Under förutsättning kanske att barnbarnet inte utfört en kriminell handling. 

Taggat:

6 thoughts on “Rent hypotetiskt

 1. Kajsa 2 november, 2015 kl. 12:46 Reply

  Åååå, vilken svår fråga, men det skulle jag nog. Har lite svårt att komma på en sådan situation, men gäller det vårdnaden om mitt barnbarn skulle jag tänka att det var bättre att han/hon bodde i en annan familj om det fanns en risk att han/hon skulle fara illa. Helst skulle jag ju vilja att barnbarnet bodde hos mig, men det finns också fantastiska familjehem där barnen får en chans att må bra.

  • Ett stenkast från Fyndet 2 november, 2015 kl. 12:50 Reply

   Hej, tänkte nog inte så drastiskt som att vårdnaden skulle tas ifrån föräldern utan mer att om barnbarnets förälder tagit endel tvivelaktiga beslut så skulle man som mormor/farmor ha ”guts” nog att säga till sitt vuxna barn att skärpa sig, och därmed ta barnbarnet i försvar.

 2. Chili 2 november, 2015 kl. 07:24 Reply

  Har inga barnbarn än men tror att jag skulle ha svårt att vara tyst, samtidigt tänker jag klokt att det förmodligen skulle funka dåligt, för mina barn är lika envisa som mig 😳

 3. Gunilla 2 november, 2015 kl. 08:25 Reply

  Jo, jag har en liten knodd, och alltid barnet först. Alltid. Även om det gjort något kriminellt, för då är det handlingen som ska fördömas inte barnet.
  Måste jag ta ställning för eller emot parterna, dvs föräldrarna, så står nog mitt barn mig närmare än den ”ingifta”, men jag lär säga vad jag tycker och tänker!

 4. /nina 2 november, 2015 kl. 08:36 Reply

  Jo. Fast det kan bli tokigt också. Min mamma gillar verkligen inte mitt ex. Jag kan också bli galen på honom, absolut, men om jag jämför med många andra pappor så är han åtminstone bättre. Han lagar god mat, han sköter sig, han älskar sina barn och vi bråkar aldrig om hur mycket pengar vi ska spendera på barnen,trots att jag tjänar mycket mer. Han står i den förbenade kiosken när det är beting osv.

  Men jag gillar ändå inte när mamma lägger sig i. Hon vet ju inte hur illa det skulle kunna vara, när jag hör kompisar berätta om barn som är rädda för sin pappa, inte vill vara där men inte vågar säga något, osv….

 5. Granntanten 7 november, 2015 kl. 11:23 Reply

  Jag kan nog inte svara med en så löst ställd fråga. För jag hade tagit ställning utifrån vad jag känner är rätt. Anser jag att barnbarnet gjort rätt och ungen fel så hade jag med största sannolikhet talat om det rätt tydligt. Möjligen i enrum med min unge och förklarat varför hen gjort fel. Men allt beror på. Det ska mycket, väldigt mycket, till för att jag ska backa upp något som jag egentligen inte håller med om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: