New York – 1

Vi är här nu! – playitasgänget vet vad jag menar 😊

Trots smärre stormar kom vi ned utan för mycket obehag (jag är ju ingen direkt fan av landningar) och efter diverse förseningar befann vi oss på hotellet. Snabbt ut i kvällsvimlet för att få en första känsla för underbara New York.

IMG_0424.JPG

Empire State Building gick i rött/grönt/vitt för Thanksgiving.

Torsdag morgon vaknade jag redan 04.30. Jetlag ställer till det. Läste lite och var redo för frukost när resesällskapet vaknade. Gick sedan upp till 45:e gatan där vi kunde klämma in oss på ett gathörn för att se årets Thanksgiving parade. Ekipage, marching bands och stora ballonger om vart annat. Ebba skulle ha älskat det.

Efter paraden tog vi t-banan ner till minnesmonumentet över 9/11. Förra gången jag var här var området inhängnat men nu, när muséet är invigt och One WTC är klart så är området helt öppet. Känns mäktigt att stå där. Man känner sig liten och tacksam över mycket. För många år sedan satt jag i baren på Top of the world med Sis och några till. Lunchade på samma hak som motsvarande tid förra året med Ma och Sis på The Cricketers.

Dagen avrundades med nattlig shopping på Macy’s som tjuvstartar sin Black Friday-rea kvällen innan. Vid 23 kom vi på att vi inte ätit middag och slank in på delin där man plockar ihop varmt och kallt per lb motsvarande som salladsbarerna hemma.

Fredag var shopping big time. Black Friday är inte att leka med. U gick helt bananas. Handväskor. Kläder och julklappar till barnen. Kläder till sig själv. Själv hittade jag lite grejer (läs kläder i huvudsak) till barnen och deras kusiner och en kofta till mig själv. Lunchade på 59th och åt sedan galet god middag på Hill Country vars matkoncept är helt suveränt. Vi hade tänkt oss (och hade ett bokat bord) på The Red Rooster men vi orkade inte riktigt ta oss hela vägen dit.

Sista fotot är Flatiron Building. Fundera på hur det uttalas!

Annonser

Taggat:, , , ,

One thought on “New York – 1

  1. tantaugusta 30 november, 2014 kl. 08:37 Reply

    Slårslagen stad det där :). Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: