Planering pågår!

Planering för New York, that is. Om mindre än 2 veckor är vi på plats. Eller snarare, om 2 veckor har vi bara en dag kvar.. Fasen att tiden alltid ska gå så fort.

Trots mina otaliga besök i NYC har jag inte varit i Madison Square Garden, varken på guidad tur, eller än mindre på någon evenemang. Men nu är det dags! New York Rangers mot Philadelphia Flyers står på agendan. Henke Lundqvist och 3 svenska utespelare på isen. Men satan i gatan vad dyra biljetterna är… Men det är klart, med de spelarlönerna så..

Middag på Marcus Samuelssons Red Rooster blir det på fredag. Agendan, förutom själva middagen låter helt ok:

Every Friday night, Red Rooster Harlem gets soulful, as DJ Stormin Norman spins classic soul jams and modern house hits starting at 8pm. Start the weekend off with favorites by the likes of Marvin, Aretha, Otis and more, as the drinks flow and the kitchen dishes out delicious food. The music, the food, the drinks and the atmosphere — it’ll put you in a Harlem mood and get the weekend started right!

Vill man få sig lite NYC-kultur/historia plus käk till livs ska man definitivt gå på en av Foods of New York Tours. Jag har gått på deras originaltur 2 gånger (med olika sällskap) och inte blivit minsta besviken. Försökte boka oss på deras Chelsea/Meetpacking-tur, men där fanns tyvärr bara 1 plats kvar den dagen vi skulle vilja gå. Har mailat dem för att se om det möjligtvis går att göra något. Sist gick vi turen sista dagen, och det är ju lite tokigt eftersom man får massor av roliga tips på restauranger som man gärna skulle vilja besöka.

Förutom detta så ska vi förstår klämma in antingen Rockefeller Plaza (top of the rocks) eller Empire State Building. Tror vi satsar på den förstnämnda – köerna är färre och utsikten över ESB är spektakulär kvällstid. Julmarknad lär det vara på diverse ställen. HighLine är ett måste. Central Park. Ground Zero. Macys. Time Square. Chelsea. Brooklyne Bridge. Funderar på en musical men vi får se.

Har du någon favorit vi inte får missa?

Annonser

Taggat:, ,

3 thoughts on “Planering pågår!

  1. Susjos 19 november, 2014 kl. 01:23 Reply

    Men åh så kul med NY!!!! Vi var på gång dit nu i november, men det blev inte så! Tack för tipsen, de måste jag komma ihåg till nästa gång vi ska dit!!!!!!

    Mitt tips blir , om du vill smaka en helt ljuvlig frozen Margarita ( som mjukglass serverad i syltburk! ), så ska du gå till ”Cow girl” i West village! Maten var också helt okey!
    Åh vad jag längtar till the big apple!!!

  2. Lillasyster 20 november, 2014 kl. 12:35 Reply

    Och ett glas skumpa på the boat house!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: