Barcelona, dag 2

Eftersom biljetterna för Park Güell var bokade till 09 (de släpper bara in 400 personer per halvtimme) och vi både skulle hinna få i oss lite frukost och ta oss dit var det samling 08 i lobbyn. 2an något trött men vetskapen om att hans/våra nyfunna vänner skulle med underlättade nog.

Frukost på café och Metro norrut. Ungarna körde kull under tiden tid så H glömde helt av att det var jobbigt att gå.

Parken kom till för dryga 100 år sedan och var initialt ingen park utan ett område som var avsett att bebyggas med Gaudí och Güell som upphovsmän. Efter ett par hus och en mängd öppna platser tog det stopp och allt gjordes på sikt om till ett grönområde för allmänheten.

IMG_0321.JPG

Efter ett par timmar där drog vi, till fots, vidare mot Sagrada Familia. Lunchstopp på vägen och passerade ett område där det förbereddes för gatufestival med start fredag. Kom fram och insåg att det var närmare 3 timmars kö. No way! Det fick bli metron hem och lite shopping plus poolhäng innan middagen istället. Plus att biljetter bokades för ett besök torsdag istället.

IMG_0322.JPG

H provade modigt en baby eel när vi åt tapas som eftermiddagsmellis. Imponerande guldbil från Saudi. Gaudís skapelser. Kvällsmat på katedralstrappen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: