Ute i skogen

Nu har vi landat i skogen. 7 km från något som påminner om civilisation. En landsortshåla med i runda slängar 1000 pers permanentboende. Konsum. En nedlagd frikyrka. Bensinmack stängd sedan 2-3 år. En outlet. 1,5 km på Centralvägen så är man igenom byn.

Våra stugor. 3 plus en vedbod.

Huvudbyggnaden. En timrad stuga om kanske 50 kvm. Vedspis. Ingen el. Inget rinnande vatten. Övervåning som förra året öppnades upp till ett enda stort rum. Nytt kök för i år. I sådär riktigt gammal stil. Pärlspont. Inbyggt skafferi. Snart zinkbänk. Matkällare via lucka i golvet.

Idet. En frigga. När den skulle byggas insåg vi inte att friggebodsreglerna inte gäller i skogen. Vi hade kunnat bygga en maskinhall mitt bland gran och tall. Men det blev ett sovhus med separat toa. Fläktdriven separett. Går på solceller och batteri.

Bygget. 25 kvm sovhus med loft som når astronomiska temperaturer en fin dag. 2 våningssängar. Min dubbelsäng. Och 3 platser på loftet. Ingen egen uppvärmning så ju fler vi sover här desto varmare 🙂

Var 3:e dag pumpar vi vatten till gammaldags mjölktunnor. Kylen går på gasol som förhoppningsvis håller hela sommaren. Diskar gör vi ute. Toan måste tömmas 1-2 ggr per sommar beroende på…

Och detta är vårt paradis. Under 2-3 veckor är det till stor del avkoppling som gäller. Laga mat o diska kommer vi inte undan men i takt med att barnen blir äldre blir det mer tid att göra inget. Kvällarna är ljumma och i år tyvärr ganska knottiga. Det beror nog på att vi byggt bort fladdermössen.

I sjön har vi hopptorn. Kajaker. Fisk. Vi har kommit dithän att de kan vara nere själva och bada. Ett öga från land, men vi behöver inte sitta på bryggan. Tjejerna är inte lika på vad gäller bad men får förstås sin beskärda del.

Och så finns studsmattan som skänker många aktiva timmar. Är det inte studs så ligger de där och softar. Snackar som tweenies gör. Planerar. Filosoferar.

Vi vuxna, Ma, Sis o jag, varvar ner (jodå trots att modern är pensionär sedan många år behövs avkoppling). Gör bara det nödvändiga. Läser en bok. Ligger i hängmattan. Tar ett dopp. Planerar lite mat. Allt i lägre tempo än hemma.

Semester. En relativt avkopplande vecka är till ända.

Annonser

Taggat:

One thought on “Ute i skogen

  1. […] har haft lata dagar. . I skogen finns det inte mycket annat att göra. Vi har spelat kort och umgåtts över fiaspelet. Haft tid […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: