Victoria’s Secret vs 10-åringar

Stötte på 4-5 10-åriga tjejer idag när 1an skulle klippa sig. De köpte alla 1-3 flaskor Victoria’s Secret duschkräm, spray eller lotion. Á 159 kr flaskan.

Personligen tycker jag att det inte är riktigt sunt. Vad hände med en flaska body mist Date på sena 70-talet? 14 kronor minns jag att den kostade.

Skämt åsido – om E om 4-5 år kommer hem med motsvarande grejer för surt förvärvade pengar (hennes idag 10-årige storebror får 25 kr i veckan) så blir det en allvarlig diskussion om prioriteringar.

En i gruppen köpte 3 flaskor. Killen som tog emot betalningen var generös nog att ge henne 20. Kr rabatt på tredje flaskan. Men 460 för 3 flaskor lukta-gott när man är 10 år. Är det sunt???

Annonser

Taggat:

2 thoughts on “Victoria’s Secret vs 10-åringar

  1. Louise 17 mars, 2014 kl. 07:19 Reply

    Nej. Jag håller med dig men märker hur svårt endel föräldrar har att hantera det eventuella grupptryck deras barn kan utsättas för.

  2. Majabella 17 mars, 2014 kl. 07:45 Reply

    14kr 1979 motsvarar 50kr idag. Alltså en flaska Date för två 10åringsveckopengar. Verkar ju rimligt. Medan tre(!) Victorias Secret-flaskor tar fyra-fem månader att spara ihop till. Så himla trist för de små tjejerna att bränna dyra pengar de kunnat spara till nåt mer beständigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: