17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…

Grottlagrad gruyere. Om jag bara får äta ett snack resten av mitt liv. Gruyere. Underbar!

Gruyere
Opastöriserad
Ursprung: Västra Schweiz
Om osten: Greven av Gruyere fick 1115 rätten till osten som tillverkades i bergen i västra Schweiz. Osten är elfenbensfärgad med brunaktig yta. Smaken varierar och äldre ostar är kryddigare än unga. Gruyere lagras i fem månader, Gruyere Reserve lagras i tolv månader och den extralagrade grottvarianten mycket längre än så. Det är den sistnämnda du finner hos oss.
Passar till: En av de mest användbara ostarna som passar som dessertost, pålägg, fondue eller gratängost. Till de mogna Surchoix och Extra passar kraftiga rödviner.

Annonser

Taggat:

One thought on “17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…

  1. Cissi 17 januari, 2014 kl. 01:20 Reply

    Åh den glömde jag ju….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: