Rabarberpaj – the easy way

Äntligen verkar det som att min rabarberplanta har förlåtit mig för flytten för flera år sedan. Mängder av späda stjälkar och stora fina blad.

Så, dax att göra vårens första paj.

20130518-163811.jpg

Skär i bitar och lägg i en form. Ca 400 gram är lagom.

Pudra med 1 msk potatismjöl. Ta sedan i TUR & ORDNING 1 dl av vardera socker, vetemjöl och havregryn och fördela över rabarbern.

Om du har 50 g vit blockchoklad kan du riva det över formen nu. Annars går det bra att direkt hyvla över 75 g kylskåpskallt smör.

Skjuts in i ugnen. 200 grader. 20 minuter. Serveras med vaniljvisp, glass eller vispad grädde.

Märkte du något fiffigt? Det blev näsan ingen disk.

God spis!

Annonser

Taggat:,

4 thoughts on “Rabarberpaj – the easy way

  1. kompisen C 18 maj, 2013 kl. 07:07 Reply

    Tack för receptet. Det ska jag pröva. Kram!

    • Ett stenkast från Fyndet 18 maj, 2013 kl. 09:40 Reply

      Väldigt mumsisch. Man kan nog dra ner lite på sockret. Beror på hur känslig man är vad gäller syra.

  2. kompisen C 21 maj, 2013 kl. 10:17 Reply

    Det blev jättegott! Vi hade i kardemumma och hallon också. Nästa gång kan Griffin baka själv! Tackokram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: