Städa åt Rut

Jag har hemstädning var 14:e dag. Det är helt underbart och så gott som värt varje krona.

Enda nackdelen är den städnoja jag får kvällen innan Rut kommer. Jag plockar bland barnens saker. Röjer tidningshögar, tömmer diskbänken, gömmer skor i garderoben och blir helstressad över att det inte ska vara ”fint nog” när hon kommer.

Korkat. Jag vet.

Du som har städhjälp: hur stort bor du? Hur mycket röjer ni innan? Hur många timmar går det åt? Är du nöjd??

Annonser

Taggat:

3 thoughts on “Städa åt Rut

 1. Anna 19 mars, 2013 kl. 08:29 Reply

  Vi bor i vill på 200m2 (totalt) och vi har också städning var 14:e dag. Vi plockar nog undan en dtyg timme kvällen innan städning, det behövs! Det känns som om det skulle vara svårt för städerskan att städa effektivt med alla grejjer framme och också svårt att veta var de ska vara. Kan bara hålla med om att det är värt pengarna att utnyttja Rut!

 2. Erika 19 mars, 2013 kl. 09:37 Reply

  Vi har 104m2, lägenhet, och har haft städning varannan vecka i ett år snart. Ljuvligt! Det är sån härlig känsla att komma hem efter jobbet och se golven skina. Vi har både hund och katt och det hinner bli en hel del damm och päls på golvet på 14 dagar.
  Vi försöker hålla hygglig ordning på alla prytlar hela tiden, men kvällen innan städning är ju ändå ägnad åt att plocka. Tar säkert inte mer än en halvtimme, men det eftersom jag gruvar mig lite för det innan så känns det som hela kvällen. 🙂 Fördelen är ju att man får ordning på lite skräp som bara ligger och väntar på bättre tider. Sonen som är här varannan vecka (veckan det inte städas) plockar noga undan alla sina saker på söndagen innan han lämnar oss så att det inte ska försvinna några småpryttlar in i dammsugaren.

 3. -ME- 20 mars, 2013 kl. 09:04 Reply

  Jag håller med Anna, Rut kommer inte åt att städa om vi inte röjt. Och jag ser det ärligt talat som en av fördelarna; det går lättare att få ungarna att städa om vi säger ”Rut kommer på tisdag”. Var fjortonde dag ca 300 kvm och 4 timmar – och ja, jag är nöjd. Jag var inte det med ett par unga tjejer som var här (2*2 timmar) och bad städfirmachefen om ”en tant som gillar att städa” och då skickade han sin syster. *s* Hon är toppen, och det märks att hon gillar det hon gör – och hon är bra på det. De andra två maskade och smet för tidigt varenda gång, då blev det inte rent. Rut hinner på fyra timmar. (Och vi har tre långhårskatter och en hund som hjälper till att skita ner…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: